Wat is een Smartcard

Een Smartcard is een plastic kaart met een chip. De Smartcard heb je nodig om tv te kijken met Digitenne, want de kaart geeft je toegang tot alle zenders. De Digitenne Smartcard wordt altijd in de doos meegeleverd bij een tv-ontvanger of insteekkaart (niet leverbaar). Je plaatst de Smartcard in de tv-ontvanger of insteekkaart(niet leverbaar). Zonder de Smartcard kun je alleen NPO 1, 2, 3 en regionale zenders kijken.


Digitenne Smartcard activeren

  • Ik heb een nieuwe smartcard:

    Heb je een nieuwe Smartcard ontvangen, dan krijg je de melding 'Smartcard activeren'. Wacht eerst 15 minuten en zet daarna je tv-ontvanger of tv uit en aan.

    Zie je na 15 minuten nog steeds de melding 'Smartcard activeren'? Neem dan contact op met de Digitenne Klantenservice.

  • Mijn smartcard heeft al gewerkt:

    Heb je Digitenne meer dan een maand niet meer gebruikt, dan moeten de Smartcard en de zenders van Digitenne opnieuw geladen worden. Het laden gebeurt automatisch en duurt minimaal 15 minuten. Zie je na 15 minuten niet alle zenders? In je Digitenne handleiding vind je meer informatie over hoe je de zenders op je Smartcard opnieuw installeert.

    Alle Digitenne handleidingen.


Hoe werkt tv kijken met de Digitenne Smartcard?

De Digitenne Smartcard steek je in de Digitenne insteekkaart (niet leverbaar). Deze zorgt ervoor dat je digitaal televisiesignaal ontvangt van de zendmasten en dus overal in Nederland draadloos tv kunt kijken.

Zo werkt tv kijken met de Digitenne insteekkaart met Smartcard


Smartcard pincode wijzigen

De standaard pincode van de Smartcard is 1234. De pincode van de Smartcard heb je nodig om zenders te (de)blokkeren, zoals de inbegrepen erotiekzender Meiden van Holland hard. Wil je zelf de pincode van je Smartcard wijzigen? Raadpleeg de handleiding van je insteekkaart of tv-ontvanger om de pincode van je Smartcard te wijzigen.


Ben je jouw Smartcard wachtwoord vergeten?

Neem dan contact op met de Digitenne Klantenservice via telefoonnummer 0800-0402 (gratis).

Geniet van de vrijheid van draadloos tv-kijken
met de Digitenne tv-ontvanger

Tv-ontvanger

Compact en overal aan te sluiten. Geen coax kabel en aansluiting nodig!


Meer informatie


Scannen van de nieuwe tv-ontvanger

Bij ontvangst van je nieuwe tv-ontvanger moet je deze scannen. Hieronder kun je meer informatie vinden over het scannen van je nieuwe tv-ontvanger.

Meer informatie hier
€17,- p/mnd

Veelgestelde vragen

Ik ben de pincode van mijn mijn Smartcard vergeten. Wat nu?

Pincode vergeten? Neem dan contact op met de Klantenservice van Digitenne via telefoonnummer 0800-0402 (gratis).

Mijn Smartcard werkt niet meer. Wat nu?

Heb je Digitenne meer dan een maand niet meer gebruikt, dan moet de Smartcard en de zenders van Digitenne opnieuw geladen worden. Het laden gebeurt automatisch en duurt minimaal 15 minuten. Zie je na 15 minuten niet alle zenders, lees dan de FAQ: “Ik ontvang niet alle zenders op mijn Smartcard”.