Ik heb nog geen Digitenne

Hoe werkt Digitenne?

Het Digitenne signaal is een voorbeeld van de DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial) standaard. Via een zendmast wordt het signaal verspreid. De kleine binnenantenne die je bij KPN Digitenne thuisgestuurd krijgt, is voldoende om het signaal goed te kunnen ontvangen. Via de antenne komt het signaal bij de DVB-T ontvanger, die het digitale signaal "vertaalt" naar een signaal dat geschikt is voor een televisie. Bij de Digitenne insteekkaart (niet leverbaar) komt het signaal via een toegangsmodule terecht in de ingebouwde DVB-T ontvanger van een flatscreen televisie.

Kan ik Digitenne in het buitenland gebruiken?

Nee. Digitenne pikt het signaal op dat door KPN zendmasten in Nederland wordt uitgezonden. Dit signaal kan niet buiten Nederland worden ontvangen.

Hoe werkt tv kijken zonder kabel?

Met Digitenne ontvang je via een compacte binnenantenne het televisiesignaal op. Je hoeft dus geen kabels door je huis te trekken om televisie te kijken.

Wat is het verschil tussen draadloos, kabel en interactieve tv?

Kort gezegd ben je met kabel locatiegebonden en is de beeldkwaliteit slechter. Interactieve tv en draadloze tv hebben een betere beeldkwaliteit, maar interactieve tv is iets prijziger dan draadloze tv.

Hoe zeg ik mijn huidige abonnement op de kabel op?

Met alle twee de ontvangers heb je digitale beeld- en geluidkwaliteit. De Digitenne insteekkaart (nietleverbaar) geeft de beste resultaten, omdat de ontvanger zijn signaal direct aan de flatscreen tv aanbiedt.

Hoe kan ik meerdere televisies aansluiten?

Per tv-ontvanger kun je één televisie aansluiten. Je hebt dus meerdere tv-ontvangers nodig als je op meerdere plekken in huis televisie wilt kijken. Binnen één KPN Digitenne abonnement kun je drie Smartcards laten registreren. De maandelijkse bijdrage is gebaseerd op één abonnement. Per Smartcard heb je een aparte tuner/tv-ontvanger nodig.

Wat voor uitbreidingsmogelijkheden heb ik bij een Digitenne abonnement?

Je kunt Digitenne tot op 3 tv’s aansluiten. Een extra ontvanger kost €5,-. Ook kan je het zenderpakket uitbreiden met Fox Sports Eredivisie voor €7,50. Bestaande klanten bestellen uitbreidingen via 0800 0402. Als nieuwe klant kun je deze toevoegen tijdens het bestelproces.

Kan ik de antenne ook buiten gebruiken?

In de Digitenne KPN-pakketten aangeschaft na 1 februari 2011 zit een antenne die zowel binnen als buiten te gebruiken is, zoals bijvoorbeeld op de camping. Om te beoordelen of je buiten een beter signaal kunt oppikken, kun je deze binnenantenne tijdelijk buiten zetten en goed uitrichten (zie pijl aan onderzijde antenne). Als de antenne buiten een beter resultaat geeft, dan kun je via de Digitenne webshop op KPN.nl of in de winkel een montageset voor € 8,75 bestellen.

Welke tv-zenders kan ik ontvangen met Digitenne?

Digitenne biedt de meest bekeken tv-zenders in 1 pakket. Daarnaast is de zender Meiden van Holland Hard inbegrepen in je abonnement. Tegen de meerprijs van 7,50 per maand kun je FOX Sports Eredivisie bestellen.

Zijn er ook extra zenders te ontvangen naast het pakket met de meest bekeken zenders?

Als voetballiefhebber kun je je op FOX Sports Eredivisie abonneren voor € 7,50 extra per maand. De erotische zender Meiden van Holland Hard zit standaard in het pakket. De ontvangst van deze zender kun je laten blokkeren door te bellen met 0800-0575 (gratis). Aan- of afmelden voor FOX Sports kan hier.

Hoeveel goedkoper dan de kabel is Digitenne?

De basis tv-ontvanger kun je op alle televisies met een scart aansluiting aansluiten en wordt in een compleet pakket geleverd. Meer heb je niet nodig om draadloos digitaal tv te kijken. Wil je geen nieuwe kastjes in je interieur en heb je een flatscreen met een ingebouwde DVB-T ontvanger, dan is de Digitenne insteekkaart (niet leverbaar) wat voor jou.

Ik heb Digitenne

Hoe bestel ik een extra ontvanger?

Voor het bestellen van een extra ontvanger (maximaal 3 ontvangers per abonnement) kun je terecht bij de Servicepagina Digitenne. Je kunt ook bellen naar 0800 0402.

Ik heb een vraag over mijn factuur. Bij wie kan ik terecht?

Heb je een vraag over je factuur of denk je dat er iets niet klopt? Bekijk dan de factuuruitleg van Digitenne.

Hoe kan ik mijn Digitenne overeenkomst annuleren?

Voor het annuleren van je Digitenne abonnement kun je contact opnemen met KPN op nummer 0800 0402. Je kunt dit ook doen via de Servicepagina Digitenne.

Mijn ontvanger of afstandsbediening is kapot. Wat kan ik doen?

Als je een ontvanger of afstandsbediening hebt die niet werkt (en je hebt de batterijen gecheckt!), kun je de Servicepagina Digitenne raadplegen. Je kunt die ook bellen, op 0800 0402.

Ik heb een storing. Wat kan ik doen?

In geval van storing is het belangrijk eerst een snelle controle te doen op de meest voor de hand liggende punten: Zijn alle stekkers goed aangedrukt? Zit de Smartcard goed in de ontvanger? Brandt het lichtje op de antenne? Schakel de ontvanger uit en weer aan. Nog steeds storing? Raadpleeg dan de Servicepagina Digitenne of bel 0800 0402.

Hoe kan ik het FOX Sports Eredivisie zenderpakket aanzetten of uitzetten?

Voor meer informatie over het FOX Sports Eredivisie zenderpakket en het aan en uitzetten van het FOX Sports Eredivisie zenderpakket kun je terecht op de Servicepagina Digitenne.

Hoe kan ik mijn Digitenne abonnement opzeggen?

Voor het opzeggen van je Digitenne abonnement kun je contact opnemen met KPN op nummer 0800 0402. Je kunt dit ook doen via de Servicepagina Digitenne.

Nieuwe Digitenne ontvangers in 2018 voor bestaande klanten

In 2018 wordt stap voor stap in Nederland het tv-netwerk vernieuwt. Dit is door de Overheid bepaald bij het verlenen van de nieuwe licentie. Heb je al Digitenne? Dan krijg je begin 2018 berichtover het nieuwe kastje, waarmee je HD zenders kunt ontvangen.

Verandert er iets aan de prijs met het nieuwe tv-kastje?

Nee, een los Digitenne abonnement blijft €15,50 met daarbij één ontvanger inbegrepen. Als je meer ontvangers wilt zodat je op verschillene tv's televisie kunt kijken(max. 3 per abonnement), zijn deze toe te voegen voor €5,- per maand. Heb je Digitenne in combinatie met interactieve tv, dan betaal je niet voor het abonnement maar alleen voor de ontvangers. Wel ga je huur betalen als je nu kooptuners hebt en deze omwisselt voor de nieuwe ontvanger. In dit geval zal je dus meer gaan betalen.

Kan ik een insteekkaart krijgen?

Op dit moment niet, de insteekkaart is dus niet leverbaar. De DVB-T software in de meeste televisies kan niet overweg met DVB-T2 met HEVC-compressie. Daarom kiezen we ervoor om alleen een ontvanger te leveren zodat iedereen probleemloos van Digitenne gebruik kan maken. Wellicht dat we in de toekomst wel weer een insteekkaart gaan leveren. Als dat zo is, zullen we dat dan bekend maken.

Kan ik ook opnemen met het nieuwe tv-kastje?

Nee, de huidige software ondersteunt opnemen niet. De ontvanger heeft hardwarematig wel de mogelijkheid tot opnemen (usb-poort, knoppen op de afstandsbediening), maar deze werken niet.Wellicht dat dit in de toekomst nog toegevoegd wordt.

Komen er ook zenders bij?

Nee, onze selectie van de populairste zenders blijft gelijk. Hier vind je een zenderlijst.

Wat wordt er in het nieuwe pakket meegeleverd?

In het pakket zit het nieuwe tv-kastje, de stroomkabel, de afstandsbediening met batterijen en een HDMI-kabel. Bij omwisselen leveren we ook nog een SCART-kabel mee. Voor nieuwe klanten wordt dat niet standaard gedaan. Wel krijgen zij een kortingscode om in onze webshop een gratis SCART-kabel te bestellen.

Let op: bewaar je huidige antenne wel!

Geen beeld of foutcode 8888

Heb je de nieuwe tv-ontvanger voor DVB-T2 aangesloten maar heb je geen beeld of krijg je code 8888 in beeld?

Zelf Digitenne aansluiten

Wat kan ik doen als mijn signaal slecht is?

Indien je op één van de kanalen geen goede ontvangst hebt, kun je de ontvangst optimaliseren met behulp van de antenne wizard. Stem af op het kanaal waar je ontvangst niet optimaal is en druk op de M1-toets van je afstandsbediening. Volg de instructies en sluit af door op "Exit" te drukken. Mocht dit niet werken, gebruik dan de antenne wizard.

Hoe kan ik meerdere televisies aansluiten?

Per tv-ontvanger kun je één televisie aansluiten. Je hebt dus meerdere tv-ontvangers nodig als je op meerdere plekken in huis televisie wilt kijken. Binnen één KPN Digitenne abonnement kun je drie Smartcards laten registreren. De maandelijkse bijdrage is gebaseerd op één abonnement. Per Smartcard heb je een aparte tuner/tv-ontvanger nodig.

Kan ik Digitenne zelf aansluiten?

Aansluiten is echt gemakkelijk. Je kunt het gewoon zelf doen, het kost maar 10 minuten. Je zet de antenne neer en sluit de digitale ontvanger aan op de tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.

Wat zit er in het pakket van de Digitenne basis tv-ontvanger?

 1. De basis tv-ontvanger (digitale ontvanger)
 2. Binnenantenne
 3. Afstandsbediening, inclusief batterijen
 4. Digitenne KPN Smartcard
 5. Scart- en audiokabel
 6. Opzegkaart voor je huidige aanbieder

Wat zit er in het pakket van de Digitenne insteekkaart?

 1. Digitenne insteekkaart (niet leverbaar)
 2. Binnenantenne
 3. Antenne power inserter (voor voeding van de antenne)
 4. Digitenne KPN Smartcard
 5. Opzegkaart voor je huidige aanbieder

Hoe sluit ik de basis tv-ontvanger aan?

 1. Stop de stekker van de ontvanger in het stopcontact
 2. Sluit de antenne aan op de ontvanger
 3. Verbind de ontvanger met de televisie met de scart-kabel
 4. Zet de televisie aan
 5. Volg de instructies die nu op het scherm verschijnen

Hoe sluit ik de insteekkaart aan?

 1. Sluit de antenne en extra voedingsadapter aan
 2. Zet de televisie aan
 3. Steek de insteekkaart in je televisie
 4. Volg de instructies op het scherm

Ik heb alles gedaan volgens de instructie, maar nog geen signaal. Wat kan ik doen?

De kans bestaat dat je Scart kabel niet goed is aangesloten of aangedrukt. Controleer dit eerst. Brandt het lichtje op de antenne? Zit de smartcard goed in de ontvanger?Nog steeds geen signaal? Zet je ontvanger uit, wacht even en zet hem weer aan. Nog niets? Neem dan contact op met KPN via 0800 0402 (gratis).