Digitenne omruilen

In 2018 moeten we als KPN het tv-netwerk in Nederland vernieuwen. Hierdoor moet jouw apparatuur omgeruild worden. We informeren je vanaf april 2018 persoonlijk wanneer je mag omruilen.

Nieuw netwerk, nieuwe tv-ontvangers

De huidige Digitenne tv-ontvanger is helaas niet geschikt om tv te kijken op het nieuwe tv-netwerk. Om gebruik te blijven maken van Digitenne moet je de oude Digitenne apparatuur omruilen voor een nieuwe Digitenne ontvanger.

Wanneer kun je apparatuur omruilen?

Het vernieuwen en omruilen gebeurt per regio. Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via een persoonlijke e-mail en brief. Je kunt op dat moment gebruik maken van onze Digitenne tool om je apparatuur om te ruilen. Met deze tool krijg je een overzicht van al je ontvangers of insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omruilen of uitzetten.

Digitenne apparatuur gratis omruilen

Wil je in de toekomst gebruik blijven maken van Digitenne? Dan moet je je oude apparatuur omruilen en een nieuwe Digitenne ontvanger aanvragen. Je ontvangt van ons persoonlijk bericht over wanneer je dit kunt doen.

Wat verandert er voor jou?

 • Programma's kijken in HD-kwaliteit
 • Ontvangers kunnen niet meer worden gekocht
 • De insteekkaart en Scartaansluiting verdwijnen

Hoe werkt het omruilen van Digitenne apparatuur?

Alles over het omruilen van een tv-ontvanger of insteekkaart

Het omruilen van je apparatuur kan heel eenvoudig.

Let op: op dit moment mogen alleen klanten met een los Digitenne abonnement hun tv-ontvangers omwisselen.


 1. Apparatuur selecteren

 2. Je kiest welke apparatuur je wilt omruilen.

  Let op: je kunt je oude apparatuur niet meer inruilen voor een insteekkaart of PVR (Personal Video Recorder). Je kunt wel de nieuwe Digitenne ontvanger aanvragen.

 3. Afhalen of laten bezorgen

 4. Je kunt de nieuwe apparatuur ophalen bij een door jou geselecteerd afhaalpunt. Als je de nieuwe Digitenne ontvanger thuis wil laten bezorgen, dan worden er bezorgkosten gerekend.

 5. Apparatuur terugsturen naar KPN

 6. Huurde je apparatuur van KPN? Dan moet je deze apparatuur terugsturen. Hiervoor ontvang je thuis automatisch een doos. Daar hoef je niets voor te doen.

Alternatief voor Digitenne

Overstappen naar Interactieve TV

Neem je vaak iets op en kijk je later terug? Of heb je een Digitenne insteekkaart? Dan is overstappen naar Interactieve TV interessanter.

Wat krijg je extra bij Interactieve TV?

 • Alle programma's 7 dagen terugkijken
 • Programma's en series opnemen
 • Eenvoudig extra zenderpakket aanzetten

Als je wilt overstappen van Digitenne naar Interactieve TV kun je heel eenvoudig vergelijken welke voordelen dit voor jou biedt.

Bestel Interactieve TV

Let op dat je na het bestellen van Interactieve TV je Digitenne abonnement opzegt via het online formulier

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik HD-kijken met Digitenne?

Nederland is verdeeld in 5 regio’s die om de beurt omgezet worden. Het regio-overzicht met de data wanneer je in jouw regio HD kunt kijken met Digitenne vind je op de website van KPN.

Ik krijg een zwart scherm, wat nu?

Als jouw regio is omgezet naar het nieuwe netwerk kun je geen tv meer kijken via Digitenne met de oude tv-ontvanger of insteekkaart. Als jouw regio is omgezet, dan zie je een zwart scherm op je TV als de ontvanger nog niet is omgewisseld. Daardoor heb je tijdelijk geen TV beeld.

Apparatuur omwisselen: wat stuur ik terug en wat kan ik houden?

Terugsturen:

 • Digitenne ontvanger (kastje)
 • Insteekkaart/Smartcard
 • Afstandsbediening
 • Kabels en stroomadapters

Niet terugsturen:

 • Antennes

Heeft de nieuwe Digitenne tv-ontvanger een SCART-aansluiting?

De nieuwe Digitenne ontvanger heeft geen SCART-aansluiting. Je kunt de ontvanger alleen aansluiten via HDMI.

Verandert er iets aan de prijs?

Er verandert niets aan de prijs van het abonnement of per tuner. Een los Digitenne abonnement blijft €15,50 met daarbij één ontvanger inbegrepen. Aanvullende ontvangers (max. 3 per abonnement) zijn toe te voegen voor €5 per maand.

Heb je Digitenne in combinatie met interactieve tv dan betaal je niet voor het abonnement maar alleen voor de ontvangers.

Wel zal je meer gaan betalen als je nu kooptuners hebt en deze omwisselt voor de nieuwe ontvanger. Je gaat dan namelijk huur betalen.

Kan ik een insteekkaart krijgen?

Op dit moment niet. De DVB-T software in de meeste huidige televisie's kan niet overweg met DVB-T2 met HEVC-compressie. Daarom kiezen we ervoor om alleen een ontvanger te leveren. Wellicht dat we in de toekomst wel weer een insteekkaart gaan leveren. Als dat zo is, zullen we dat bekend maken.

Kan ik ook opnemen met de nieuwe Digitenne ontvanger?

Nee. De ontvanger heeft wel een USB-poort aan de zijkant en er zitten opnameknoppen op de afstandsbediening, maar deze werken niet.