17,- p/mnd

Gratis Digitenne omruilen

Digitenne gaat over op HD en verandert daarom van uitzendtechniek en frequentie. Wil je in de toekomst gebruik blijven maken van Digitenne? Dan moet je je oude apparatuur omruilen. Zo krijg je geen zwart beeld en kun je tv blijven kijken.

Nieuw netwerk, nieuwe tv-ontvangers

De huidige Digitenne tv-ontvanger is helaas niet geschikt om tv te kijken op het nieuwe tv-netwerk. Om gebruik te blijven maken van Digitenne moet je oude Digitenne-apparatuur daarom omruilen voor een nieuwe Digitenne-ontvanger. Bekijk hier de Youtube video hoe je de nieuwe Digitenne installeert. 

Wanneer kun jij je apparatuur omruilen?

Het vernieuwen en omruilen gebeurt per regio. Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via een persoonlijke e-mail en brief. Je kunt op dat moment gebruik maken van onze Digitenne tool om je apparatuur om te ruilen. Met deze tool krijg je een overzicht van al je ontvangers die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omruilen of uitzetten.

Direct apparatuur omruilen

Wat verandert er voor jou?

 • Programma's kijken in HD kwaliteit
 • Ontvangers kunnen niet meer worden gekocht
Nieuwe apparatuur installeren

Veelgestelde vragen

Antenne uitrichten voor betere ontvangst

Heb je last van slechte ontvangst? Gebruik dan ons stappenplan om de antenne uit te richten. Wij helpen je bij het zoeken van de meest optimale plek voor je antenne.

Geen beeld of foutcode 8888

Heb je de nieuwe tv-ontvanger voor DVB-T2 aangesloten maar heb je geen beeld of krijg je code 8888 in beeld?

Apparatuur omwisselen: wat stuur ik terug en wat kan ik houden?

Terugsturen:

 • Digitenne ontvanger (kastje)
 • Insteekkaart/Smartcard
 • Afstandsbediening
 • Kabels en stroomadapters

Niet terugsturen:

 • Antennes

Heeft de nieuwe Digitenne tv-ontvanger een SCART-aansluiting?

De nieuwe Digitenne ontvanger heeft geen SCART-aansluiting. Je kunt de ontvanger aansluiten via HDMI of via de meegeleverde verloopstekker naar SCART.

Verloop naar SCART niet ontvangen?

Dan kun je de verloopstekker gratis bestellen met de voucher die is meegestuurd in de doos van de Digitenne ontvanger.

Hoe werkt het omruilen van Digitenne apparatuur?

Vanaf maart 2018 t/m juli 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen.

Omruilen of uitzetten tv-ontvanger

In onze online tool kun je jouw apparatuur omruilen. Je krijgt dan een overzicht met al je ontvangers die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten. Het omruilen van je apparatuur kan heel eenvoudig:


 1. Apparatuur selecteren

  Je kiest in onze online tool welke apparatuur je wilt omwisselen. Let op: je kunt je oude apparatuur niet meer inruilen voor een insteekkaart of PVR (Personal Video Recorder).


 2. Afhalen of laten bezorgen

  Je kunt de nieuwe apparatuur ophalen bij een door jou geselecteerd afhaalpunt. Als je de nieuwe apparatuur thuis laat bezorgen, worden er mogelijk bezorgkosten gerekend.


 3. Terugsturen

  Komt de postbezorger aan de deur of haal je je nieuwe apparatuur op? Doe je oude apparatuur dan in een lege doos of tas. Het gaat hierbij om de Digitenne tv-ontvanger(s), afstandsbediening(en), stroomadapter(s) en de Digitenne Smartcard(s). De antenne heb je nog nodig en hoef je dus niet in de retourdoos te doen. Schrijf het volgende retouradres op de doos:

  Antwoordnummer 10119, 2400 VB Alphen aan den Rijn, Jouw persoonlijke situatie.

  Vul je gegevens in, zodat wij je zo goed mogelijk kunnen helpen met de wissel naar de HD tv-ontvanger.

Verandert er iets aan de prijs?

Op dit moment niet. De software in de meeste televisie's kan niet overweg met het nieuwe uitzendtechniek(DVB T2 met HEVC- compressie). Daarom kiezen we ervoor om alleen een ontvanger te leveren. Wellicht dat we in de toekomst wel weer een insteekkaart gaan leveren. Als dat zo is, zullen we dat bekend maken.

Kan ik ook opnemen met de nieuwe Digitenne ontvanger?

Nee.

Wanneer kan ik HD-kijken met Digitenne?

Nederland is verdeeld in 5 regio’s die om de beurt omgezet worden. Het regio-overzicht met de data wanneer je in jouw regio HD kunt kijken met Digitenne vind je op de website van KPN.

Ik krijg een zwart scherm, wat nu?

Als jouw regio is omgezet naar het nieuwe netwerk kun je geen tv meer kijken via Digitenne met de oude tv-ontvanger of insteekkaart. Als jouw regio is omgezet, dan zie je een zwart scherm op je TV als de ontvanger nog niet is omgewisseld. Daardoor heb je tijdelijk geen TV beeld.

Overstappen naar Interactieve TV

Neem je vaak iets op en kijk je later terug? Dan is overstappen naar Interactieve TV interessanter.

Wat krijg je extra bij Interactieve TV?

 • Alle programma's 7 dagen terugkijken
 • Programma's en series opnemen
 • Eenvoudig extra zenderpakket aanzetten

Als je wilt overstappen van Digitenne naar Interactieve TV kun je heel eenvoudig vergelijken welke voordelen dit voor jou biedt.

Let op dat je na het bestellen van Interactieve TV je Digitenne abonnement opzegt via het online formulier