De CI+ module uitgelegd

  In onze categorie ‘word een Digikenner’ nemen we je mee in de wereld van digitaal tv-kijken. We leren je technische termen, geven tips en tricks en nog veel meer om een echte expert te worden. Hier krijg je het antwoord op de vraag: 'Wat is een CI+ module?'.
€17,- p/mnd

Let op

In het laatste kwartaal van 2018 gaat KPN Digitenne in HD kwaliteit uit te zenden. Dit heeft de Overheid bepaald bij het verlenen van de nieuwe licentie. Het kunnen uitzenden in HD kwaliteit betekent dat in plaats van de DVBT-techniek er overgestapt wordt op de DVB-t2-techniek. Deze techniek wordt slechts sinds kort in televisies meegeleverd, hierdoor is er nog geen geschikte insteekmodule/CI-module beschikbaar die dit ondersteunt. Vooruit lopend op deze overgang eind 2018 is besloten om de huidige insteekkaart niet meer te leveren. De nieuwe tv-ontvanger die KPN vanaf januari 2018 uitlevert ondersteunt beide technieken.

De CI+ module uitgelegd

De CI+ module is een kleine insteekkaart die je in je televisie steekt om digitaal tv te kunnen ontvangen. Zo hoef je geen los tv-kastje (ook wel de decoder of set-top-box) te gebruiken en heb je weer een kabel minder in huis om weg te werken! Tv-kijken met de CI+ module is heel gemakkelijk: je schuift je CI+ module in de common interface van je tv en sluit deze vervolgens aan op de netwerk kabel. Tot slot sluit je je tv aan op het stopcontact en voilà: je tv is klaar voor gebruik!
Hoe werkt de CI+ module?

De CI+ is een kleine, rechthoekige insteekkaart. Deze ontsleutelt het digitale signaal waarmee je tv kunt ontvangen. Maar hoe krijg je nou uiteindelijk je favoriete zenders te zien?

Wanneer je een CI+ module (of insteekkaart) bestelt bij je tv-aanbieder ontvang je daarbij een kleine Smartcard. De Smartcard is gekoppeld aan je provider en ontsleutelt het signaal dat de zendmast uitzend. Vervolgens heb je toegang tot de zenders uit je abonnement. Je betaalt hier een bepaalde prijs voor, afhankelijk van de provider en het zenderaanbod.

De Smartcard stop je vervolgens in je insteekkaart. Samen schuif je ze in de speciaal hiervoor gebouwde tuner (de CI: Common interface) van je tv. Sluit tot slot je antenne aan, stel je zenders in en klaar! Je kunt nu zorgeloos tv-kijken.


Een CI+ module kopen

Ben je al die kabels beu en lijkt het je wel wat om draadloos tv te kijken met de CI+ Module? Let dan op de volgende zaken:

 • Check of je tv een ingebouwde CI tuner heeft
  Om tv te kijken met de CI+ module heb je dus wel een Common Interface (CI) tuner nodig in je tv. De meeste moderne flatscreens hebben er een. De Common Interface zit vaak ingebouwd in de achter- of zijkant van je tv dus let hier goed op wanneer je een tv aanschaft en je gebruik wilt maken van digitaal tv-kijken!

 • Kijk of je provider de CI+ service aanbiedt
  Niet elke provider werkt met de CI+ module / insteekkaart. Zorg er dus voor dat je dit goed controleert wanneer je jouw televisieabonnement afsluit.Draadloos tv-kijken met Digitenne

Wil je dus overal in (en buiten) huis digitaal tv kunnen kijken? Vervang dan je coax kabel voor een draadloze antenne van Digitenne. Zo heb je nog een extra kabel minder in huis en ben je 100% vrij om je tv overal heen te verplaatsen ongeacht waar je kabelaansluiting zich bevindt. Lees hieronder alles over het Digitenne abonnement.

 • 14 dagen zichttermijn
 • Binnen 5 werkdagen in huis
 • Overal in huis bereik

Kijk voor meer informatie op onze Service en Contact pagina
 

Digitenne kosten

Maandelijkse kosten

Abonnement

Eenmalige kosten

Activatiekosten

Digitenne op meer tv's

Extra basis tv-ontvanger(max. 3)

Opties

FOX Sports Eredivisie (2 kanalen)

17,- p/mnd

1e ontvanger gratis

29,95

5,- p/mnd

9,99 p/mnd

30 televisiezenders

npo1 logo
npo2 logo
npo3 logo
rtl 4 logo
rtl 4 logo
sbs6 logo
rtl7 logo
net5 logo
veronica xd logo
rtl8 logo
comedy central kindernet logo
nickelodeon logo
mtv logo
een tv logo
canvas logo
discovery channel logo
tlc logo
eurosport logo
bbc one logo
bbc two logo
national geographic logo
regionale zenders logo
24kitchen logo
fox logo
xite tv logo
rtlz logo
id tv logo
cnn logo
ketnet logo
meiden van holland hard logo

Fox Sports Eredivisie

Mis thuis of op je vakantieadres niks van de Eredivisie met het FOX Sports Eredivisie abonnement van Digitenne. Hét sportkanaal van Nederland! Voor slechts €7,50 per maand zo afgesloten. Ook als je al Digitenne klant bent.

Bekijk het abonnement
7,50 p/mnd

Draadloos tv-kijken waar je maar wilt

block-image_text-subtitle

Met Digitenne kan je overal in Nederand haarscherp tv kijken zonder kabel. Of je op zoek bent naar een tv-abonnement voor thuis, op kamers of voor op vakantie; Digitenne is dé oplossing!

Lees meer over 'hoe werkt Digitenne'

Digitenne antenne

digitenne kpn afstandsbediening

Digitenne afstandsbediening