De techniek van Digitenne: DVB-T2

  DVB-T2 staat voor Digital Video Broadcasting - Terrestrial 2. Dé manier voor het uitzenden van digitale televisie met behulp van zendmasten. De techniek is geheel draadloos waardoor je overal in Nederland draadloos tv kunt kijken.
15,50 p/mnd

Een stukje geschiedenis: van DVB-T naar Digitenne

Alle vormen van digitale televisie, ook wel standaarden genoemd, worden gereguleerd door de DVB-projectgroep. Deze standaarden zijn open (publiekelijk en zonder licentie) beschikbaar. De bekendste zijn DVB-S, DVB-H, DVB-C, DVB-T en DVB-T2. De DVB-T technologie werd tussen 2003 en 2008 door de stichting Digitenne volledig in Nederland uitgerold. Inmiddels dekt het DVB-T signaal vrijwel heel Nederland. Vanaf 2018 wordt het netwerk gefaseerd omgebouwd naar DVB-T2, waardoor het mogelijk is om HD-televisie te ontvangen. Een handige tool om na te gaan of dit ook voor jou thuis of op je vakantieadres geldt, is de postcodechecker bovenaan de pagina.

En hoe werkt DVB-T2 dan?

Dit is eigenlijk heel simpel en gebeurt in 4 stappen; 

 1. Zendmasten zenden een DVB-T2 signaal uit.
 2. Een DVB-T2 antenne vangt dit signaal op.
 3. De hierop aangesloten DVB-T2 ontvanger zet het signaal om.
 4. Jouw televisie zendt het vervolgens in beeld uit.

Een kleine binnenantenne is vaak genoeg om het signaal op te vangen. Mocht je binnenshuis veel last hebben van factoren die het signaal afzwakken, dan kan een buitenantenne dit oplossen. Of lees onze tips om je signaal te versterken.

Altijd gratis tv-kijken

Digitenne zendt dus in Nederland het signaal uit waardoor je draadloze digitale tv en radio kunt ontvangen. Er worden 30 tv- en 23 radiozenders uitgezonden. Enkele hiervan zijn gratis en voor iedereen beschikbaar. Deze moeten namelijk ongecodeerd (Free To Air) uitgezonden worden omdat in 2006 de analoge tv gestopt is. Om de overige zenders te ontvangen is een DVB-T ontvanger met een decoder en een abonnement nodig.
Digitenne tipt: Gratis tv-kijken doe je zo.

Meer voor minder

Digitale tv heeft als voordeel ten opzichte van het oude analoge tv dat het gecomprimeerd (verkleind en verpakt) wordt uitgezonden. Er is daarom minder bandbreedte nodig, de beeldkwaliteit is haarfijn en er worden meer zenders uitgezonden met hetzelfde signaal. Pastte er vroeger 1 zender op een frequentie; nu zijn dat er zes!

Voordelen van DVB-T t.o.v andere technieken:

 • Zet je tv overal waar jij wilt, het is draadloos!
 • Lage abonnementskosten, geen dure en onnodige functionaliteiten.
Klaar om over te stappen naar DVB-T? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden van Digitenne!
 • 14 dagen zichttermijn
 • Binnen 5 werkdagen in huis
 • Overal in huis bereik

Kijk voor meer informatie op onze Service en Contact pagina
 

Wat kost Digitenne?

Wat kost Digitenne precies als je een abonnement met of zonder een extra tv-ontvanger of Fox Sports wilt afsluiten? De Digitenne kosten kunnen we opsplitsen in 3 categorieën. De maandelijkse terugkerende kosten voor het abonnement*, eenmalige activatiekosten en eventuele extra kosten bij het afsluiten van een extra tv-ontvanger of FOX Sports Eredivisie. We hebben alles hieronder voor je op een rijtje gezet zodat jij weet hoe je bij ons goedkoop tv kunt kijken.


Direct bestellen

*Klanten die Interactieve TV hebben van KPN, Telfort of XS4ALL betalen geen maandelijkse abonnementskosten
*De contractsduur van het abonnement is 12 maanden. Daarna is Digitenne per maand opzegbaar.

Digitenne kosten

Maandelijkse kosten

Abonnement

Eenmalige kosten

Activatiekosten

Digitenne op meer tv's

Extra basis tv-ontvanger(max. 3)

Opties

FOX Sports Eredivisie (2 kanalen)

15,50 p/mnd

1e ontvanger gratis

35,-

5,- p/mnd

9,99 p/mnd

30 tv-zenders

rtl 4 logo

Fox Sports Eredivisie

Mis thuis of op je vakantieadres niks van de Eredivisie met het FOX Sports Eredivisie abonnement van Digitenne. Hét sportkanaal van Nederland! Voor slechts €7,50 per maand zo afgesloten. Ook als je al Digitenne klant bent.

Bekijk het abonnement
€7,50 p/mnd

Draadloos tv-kijken waar je maar wilt

Met Digitenne kan je overal in Nederand haarscherp tv kijken zonder kabel. Of je op zoek bent naar een tv-abonnement voor thuis, op kamers of voor op vakantie; Digitenne is dé oplossing!

Lees meer over 'hoe werkt Digitenne'

Bekijk ook deze producten...

Digitenne antenne

digitenne kpn afstandsbediening

Digitenne afstandsbediening