HD-tv bij Digitenne

Steeds meer mensen kijken televisie met HD kwaliteit. Maar wat is HD tv eigenlijk? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? En hoe kun je HD-tv ontvangen als je een Digitenne abonnement hebt? Lees snel verder want hieronder leggen we je het uit!

Wat is HD-tv?

HD staat voor High Definition en is de hoogst mogelijke kwaliteit die je kunt krijgen voor beeld op je televisie- laptop of tablet scherm. HD-tv bestaat uit meer pixels (beeldpunten) dan Standard Definition televisie waardoor het beeld bij HD scherper en gedetailleerder is.

Hoe werkt HD-tv?

HD-tv werkt via een HD tv ontvanger die een signaal ontvangt via een kabel, satelliet schotel of antenne. Vervolgens vertaalt deze het signaal naar een HD taal (signaal) die de televisie kan begrijpen. Soms heb je een losse (extra) HD ontvanger nodig, dit verschilt per kabelbedrijf en tv-aanbieder. Wil je bijvoorbeeld in HD kwaliteit televisie kijken bij Digitenne? Dan heb je wel een een externe HD ontvanger nodig! Lees hier hoe je je huidige ontvanger kunt omruilen voor een nieuwe ontvanger.

Naast een (losse) HD ontvanger is het volgende ook van belang om in HD kwaliteit televisie te kunnen kijken:
 • Je beschikt over een televisie die HD-tv mogelijk maakt. Dit zijn altijd digitale televisies; analoge televisies bieden geen High Definition kwaliteit aan. Deze televisies moeten over minstens 720 beeldlijnen beschikken. Een beeldlijn is een horizontale lijn in het televisiescherm die samen met de andere beeldlijnen één groot beeld vormt.
 • Daarnaast is het belangrijk dat de tv een digitale ingang heeft. Die is bijna in alle hedendaagse televisies te vinden. De televisiezender biedt programma’s in HD kwaliteit aan.Het is mogelijk om alle grote Nederlandse zenders (NPO 1, 2, en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, NET5 en Veronica) in High Definition te bekijken. Verder zijn er verschillende thema zenders die ook HD aanbieden, zoals 24 Kitchen, Eurosport, Animal Planet, Fox Sports en Discovery.


 • Wat zijn de voordelen van HD-tv?

  Zoals hierboven al werd gezegd hebben High Definition televisies en televisieprogramma’s een hogere resolutie waardoor het beeld scherper en gedetailleerder is. Veel mensen ervaren dan ook bij HD-tv alsof ze zelf live bij het programma aanwezig zijn en genieten daardoor nog meer van hun favoriete tv-programma’s, films en series. Een ander voordeel van High Definition is dat de beeldkwaliteit gelijk in kwaliteit blijft op grote televisies. Een groot beeldscherm met SD kwaliteit geeft een korrelig beeld. Gelukkig heb je met HD op elk beeldscherm topkwaliteit, ongeacht de grootte van het beeldscherm.

  Digitenne gaat over op HD-tv!

  Digitenne schakelt helemaal om naar HD-tv! Dit betekent dat als je niet mee switcht het beeld op zwart gaat. Let op: ook bij Digitenne kun je alleen HD-tv kijken met een digitale televisie. Heb je de ontvanger al in huis? Lees hier meer over hoe je deze kunt installeren of bekijk het onderstaande filmpje!

  Schakel over naar Digitenne HD!