Van 1 juli tot en met 14 juli kun je weer genieten van The Championships Wimbledon. Dit jaarlijks terugkerende Grand Slam-toernooi is het oudste tennistoernooi ter wereld en speelde haar eerste editie al in 1877. Met Digitenne kun je het tennistoernooi live meekijken! Maar wat kun je dit jaar van Wimbledon verwachten? Lees het hier.

Nieuwe spelregels voor Wimbledon

Wimbledon heeft een nieuwe spelregel ingevoerd: een tiebreak voor de beslissende set. Dit besluit is genomen om ‘marathonpartijen’ tegen te gaan. Wimbledon had voor dit besluit geen limiet zitten aan de lengte van de allesbeslissende set. De wedstrijden gingen door totdat een van de spelers een voorsprong van twee games op de ander had. Hierdoor kon de tenniswedstrijd als een marathon aanvoelen. De langste marathonpartij die ooit gespeeld is duurde ruim elf uur. Vanaf dit jaar wordt er daarom een tiebreak gespeeld, als het in de beslissende set 12-12 in games staat. Wil jij deze spannende wedstrijden live meekijken?

Bestel direct Digitenne

Speelschema Wimbledon 2019

Helaas heeft Wimbledon nog niet bekend gemaakt welke spelers zich mogen kwalificeren voor de Grand Slam in 2019. Hierdoor is er ook nog geen speelschema vrijgegeven. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor updates!

Wimbledon heeft een nieuw Centre Court

Het prestigieuze Centre Court heeft de afgelopen drie jaar in de steigers gestaan. De organisatie van WImbledon heeft hard aan dit project gewerkt om het op tijd en binnen budget af te krijgen en dat is gelukt! De No. 1 Center Court is volledig gerenoveerd en de vernieuwingen zijn als volgt:

  • Een verbeterd en intrekbaar dak
  • Een verhoogde capaciteit van 12.345 plaatsen
  • Een vervanging van alle zitplaatsen in het stadion voor beter comfort
  • Een renovatie van vijftien hospitality suites
  • Een uitbreiding van het openbare Walled Gardenplein met twee verdiepingen
  • Een levende muur aan de weerszijden van het Big Screen met uitzicht op het Aorangi Terrace

Nieuwe prijzen voor winnaars en deelnemers

De winnaars van Wimbledon 2018 waren Novak Djokovic van de heren en Angelique Kerber van de dames. Zij wonnen de finale van het enkelspel en gingen naar huis met €2,25 miljoen. Een record sinds het begin van de Grand Slam. Het prijzengeld voor Wimbledon gaat dit jaar opnieuw omhoog. Zo wordt er onder de deelnemende tennissers een bedrag van in totaal €44 miljoen verdeeld! Dit is een verhoging van 11.8% ten opzichte van vorig jaar. De winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen sleept dit jaar €2,7 miljoen in de wacht.

Wimbledon live

Ga jij deze zomer op vakantie en wil je niets missen van Wimbledon? Geen zorgen! Met Digitenne kun je overal TV kijken, ook op de camping, buiten en op de boot. Zo mis jij niets van je favoriete sportwedstrijd!

Bestel direct Digitenne