Goed nieuws voor de “molloten” onder de tv-kijkers: je hoeft niet lang meer te wachten op de start van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Het kijkcijferkanon van AVROTROS (met afgelopen jaar gemiddeld bijna 2,6 miljoen kijkers) houdt de gemoederen alweer een aantal weken flink bezig. Wie neemt het stokje van Art Rooijakkers over? Wie zijn de kandidaten? Waar gaat het spel zich dit jaar afspelen? En belangrijker nog: wanneer en hoe laat moet je voor de buis zitten? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?

Spelregels Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarin tien bekende Nederlanders opdrachten uitvoeren om zoveel mogelijk geld voor de pot te verdienen. De Mol heeft echter als doel de boel waar mogelijk te saboteren. Tegelijkertijd moet De Mol zijn dubbelrol verborgen zien te houden, terwijl de andere kandidaten de identiteit van De Mol proberen te ontmaskeren.
Aan het einde van elke aflevering worden alle kandidaten onderworpen aan een test met twintig vragen over het doen en laten en de identiteit van De Mol. De kandidaat die de minste vragen goed weet te beantwoorden, vliegt eruit. Vanzelfsprekend gaat De Mol nooit naar huis. De kandidaat die in de laatste aflevering de meeste vragen over De Mol goed weet te beantwoorden en dus De Mol weet te ontmaskeren, wint het spel én de inhoud van de pot.
Benieuwd naar de molacties van De Mol van afgelopen jaar, Jan Versteegh? Bekijk hieronder de compilatie.
Een nieuw gezicht

Na zeven seizoenen draagt presentator Art Rooijakkers het stokje over aan oud-deelnemer én winnaar van Wie is de Mol? 2015 Rik van de Westelaken. Grote kans dat je Rik kent van het NOS Journaal. Daarnaast presenteerde Rik in 2016 samen met Viviënne van den Assem MolTalk, een live nabeschouwing waarin wordt gespeculeerd en gediscussieerd over de vraag welke kandidaat een verborgen agenda heeft. Wist je trouwens dat Art in 2011 zelf ook deelnam aan Wie is de Mol? En dat hij er met de pot vandoor ging?

Wie is de Mol? kandidaten

Na flink wat speculatie werd afgelopen maand bekendgemaakt wie de deelnemers van Wie is de Mol? 2019 zijn. Bekende gezichten zijn meester patissier Robèrt van Beckhoven (die ken je ongetwijfeld van Heel Holland Bakt), presentatrice en radio-dj Evelien de Bruijn (bekend van Hart van Nederland en de Top 2000 op NPO Radio 2), presentatrice Evi Hanssen (bekend van onder meer Expeditie Robinson en 3 Op Reis), YouTuber en visagiste Nikkie de Jager (beter bekend als NikkieTutorials), zanger Nielson en presentatrice Merel Westrik (vooral bekend van RTL Nieuws). Minder bekende namen zijn journalist en programmamaker Sinan Can (onderzoeksjournalist bij onder meer Zembla), acteur Rick Paul van Mulligen (bekend van A’dam - E.V.A. en De Grote Improvisatieshow), actrice Sarah Chronis (die je wellicht nog kent van Onderweg Naar Morgen) en presentator Jamie Trenité (tafelheer bij De Wereld Draait Door en presentator van Jules Unlimited).

Locatie

Ook over de locatie waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich gaat afspelen, is veel gespeculeerd. Afgelopen jaar was dat Georgië. Dit jaar reizen de deelnemers af naar het Zuid-Amerikaanse Colombia.

Hoe laat is Wie is de Mol?

Wie is de Mol? 2019 zie je vanaf 5 januari 2019 elke zaterdag om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1. Dus cancel je plannen en zorg dat je voor de buis zit. Kun je niet wachten? Bekijk hieronder dan alvast de leader van het nieuwe seizoen. Wil je weten wat je daarna kunt kijken? Bekijk dan onze tv-gids!


Meespelen via de Wie is de Mol?-app

Meedoen met Wie is de Mol? gaat lastig worden - tenzij je een bekende Nederlander bent. Wat je wél kunt doen, is meespelen via de Wie is de Mol?-app. Via de Wie is de Mol?-app kun je punten inzetten op kandidaten die jij verdenkt. Bedoeling is dat je zoveel mogelijk punten scoort en uiteindelijk De Mol weet te ontmaskeren. Dit kan individueel of (nog leuker) in een poultje met familie, vrienden of collega’s.

Wie is de Mol? gemist?

Wie is de Mol? gemist? Vanaf nu hoeft dat niet meer. Met Digitenne kun je namelijk altijd en overal én zonder gedoe Wie is de Mol? kijken.

Ga naar de Digitenne bestelpagina