Tv-kijken in de camper of caravan met Digitenne

Digitenne in de caravan of camper

koppel in een auto met tablet
twee lachende en spelende vrouwen in een grasveld

Hoe kijk ik TV in de camper of caravan?

Ga je met de camper of caravan op vakantie in Nederland? Dan wil je vast ook je favoriete tv-programma’s kunnen kijken. Als je een tv wil kopen voor in de caravan of camper, moet je met andere dingen rekening houden dan bij een thuis-tv. Bekijk onze 6 tips hieronder voor optimaal tv-kijken in de camper of caravan.

Tip 1: Opties voor een camper-tv of caravan-tv

Als je op vakantie gaat met de camper of caravan, moet je vaak een stukje reizen. Wil je ook onderweg tv kunnen kijken? Dan is het handig om te kiezen voor een tv met USB-aansluiting, HDMI-poort of dvd-speler. Zo speel je overal je favoriete films en series af.

Meer over tv-kijken op de camping

Tip 4: Let op de beeldscherpte van de televisie

Het klinkt logisch om niet te veel uit te geven, maar tv-kosten kunnen snel oplopen. Met tip 3 kun je al veel geld besparen, maar wist je dat de beeldscherpte ook verschilt bij kleinere tv's? Je kunt kiezen uit LED, 4K, 4K UHD en Full HD.

Met een tv van 32 inch of kleiner voor je camper of caravan, is een HD Ready tv vaak al voldoende. Vooral handig, omdat je met Digitenne alle zenders in Full HD-beeldkwaliteit kunt kijken.

Tip 2: Kies een 12 volt aansluiting voor een camper tv

Het kan zijn dat er in de caravan of camper geen 230 volt aansluiting is. Kies dan voor een tv met een 12 volt aansluiting. Zo kan overal tv-kijken, zelfs onderweg! Let op, tv-modellen die geschikt zijn voor een 12 volt aansluiting worden vaak niet standaard geleverd met een 12 volt kabel. Die moet je dan los erbij kopen.

Tip 5: Zet de televisie vast met een muurbeugel

Omdat je met een caravan of camper altijd onderweg bent, is het een goed idee om je nieuwe caravan-tv meteen vast te zetten met een muurbeugel. Zo kan de tv niet verschuiven en hoef je niet bang te zijn dat bij aankomst op de camping je tv kapot is gevallen.

Tip 3: Let op het formaat van de caravan-tv

Tv-kijken in de caravan of camper is anders dan thuis, omdat je meestal minder ruimte hebt. Daardoor zit je vaak dichter op het beeld, dus het scherm hoeft niet zo groot te zijn. Meet de beschikbare ruimte in je caravan of camper op voordat je een tv koopt. Zo weet je zeker dat de tv past.

Tip 6: Een draadloos tv-abonnement

Dankzij Digitenne kun je goedkoop en eenvoudig tv-kijken op de camping. Je krijgt van ons een compact tv-kastje dat je op je tv aansluit. Zo kun je overal in Nederland meteen draadloos tv-kijken in je caravan of camper, zonder kabel of schotel.

KPN Digitenne bestellen

Ook interessant

Digitenne op de camping

Zo kijk je ook op de Nederlandse camping jouw programma's.

Digitenne op de camping

Tv-kijken op de boot

Gezellig naar je favoriete programma's kijken op de boot.

Tv-kijken op de boot

Overal tv-kijken

Tv-kijken overal in huis was nog nooit zo simpel!

Overal tv-kijken