Serious Request 2017

Ieder jaar wordt Serious Request georganiseerd door 3fm. Gedurende deze actie die voor de week van kerst gepland staat nemen 3 dj’s van het radiostation 3fm plaats in het glazen huis, vasten en halen geld op voor het goede doel. Maar wat is Serious Request nou precies en wat is het doel van Serious Request 2017? Lees in deze blog alles over deze inzamelingsactie en je bent (weer) volledig op de hoogte.

Wil je gelijk meer lezen over specifieke informatie van Serious Request? Gebruik dan onze snelle inhoudsopgave
Wat is Serious Request
Hoe lang duurt Serious Request?

Wat is Serious Request?

Serious Request is een meerdaags durende inzamelingsactie voor het Rode Kruis. Dit initiatief is in 2004 opgezet door de Nederlandse radiozender 3fm en bedoelt om aandacht te vragen voor ontwikkelingsprojecten om zo geld binnen te halen voor de fondsen die namens het Rode Kruis aan die projecten werken. De inzamelingsacties werd in 2004 gelijk een succes en wordt dit jaar al voor de 13e keer georganiseerd. Dit succes is ook overgeslagen naar andere landen. Inmiddels hebben België, Zwitserland, Zweden, Kenia, Zuid-Korea, Oostenrijk, Letland en Portugal hun eigen Serious Request acties en slaat zo ieder land de (financiële) handen ineen voor een mooi project!

Hoe lang duurt serious request?

In Nederland duurt Serious Request 6 dagen en vindt in de week vooraf aan kerst plaats. Serious Request 2017 start dit jaar dus op maandag 18 december en eindigt op zondag 24 december. Gedurende deze dagen sluiten 3 dj’s van 3fm zich op het zogenoemde glazen huis. Het reguliere radioprogramma wordt speciaal voor deze dagen onderbroken zodat de dj’s het klokje rond live vanuit dit glazen huis uitzendingen kunnen maken. De uitzendingen wordt afgewisseld met optredens van beroemde dj’s, bandjes en BN’ers. Er wordt dus een waar feestje van gemaakt van dit evenement om te zorgen dat luisteraars zich bewust worden van het uitgekozen project en geld doneren.

Waar is serious request 2017?

Het glazen huis staat ieder jaar ergens anders in Nederland. Het was dit jaar dan ook weer spannend waar Serious Request 2017 werd gehouden! Dit jaar zal het glazen huis in Apeldoorn staan op het Marktplein. Het plein zal compleet worden omgetoverd tot een mooi decor voor dit bijzondere evenement. Dit is ook nodig, want zo trok bijvoorbeeld Serious Request Breda in 2016 70.000 tot 100.000 bezoekers per dag. Voor Serious Request Apeldoorn 2017 worden ongeveer dezelfde aantallen verwacht, dus het belooft ook dit jaar weer een gezellige boel met een serieuze boodschap te worden.

Het doel van Serious Request 2017

Dit jaar richt Serious Request zich op kinderen die hun ouders, broers of zussen zijn kwijtgeraakt door natuurrampen of in conflictgebieden. Dit noemen ze ook wel de stille ramp, want maar liefst 4 miljoen wereldwijd overkomt dit! Dit heeft veel impact. De kinderen kunnen zo niet naar school en zijn kwetsbaar voor mensenhandel en misbruik. Ze staan er helemaal alleen voor. Het Rode Kruis helpt de familie en kinderen om elkaar op te sporen en zorgt dat ze weer met elkaar in contact komen. Maar...dat kan het Rode Kruis niet alleen en dus willen ze met Serious Request hier aandacht voor vragen en geld ophalen om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. Ook jij kunt meehelpen, want ieder bedrag, hoe klein ook, is van harte welkom. Dus kom in actie en doneer aan Serious Request 2017!

Welke zender serious request?

Is Serious Request Apeldoorn toch te ver voor je? Niet getreurd, want je kunt natuurlijk de uitzendingen van Serious Request via de radio op 3fm meeluisteren. We hebben hieronder een lijstje met frequenties voor je verzameld zodat je exact weet hoe je naar Serious Request kunt luisteren.

  3fm frequenties voor Serious Request, 24- uurs uitzendingen
 • Midden-Nederland en ver daarbuiten 96.8 FM
 • Noord-Nederland 88.6 FM
 • Oost-Nederland 96.2 FM
 • Zeeland 99.8 FM
 • Kop van Noord-Holland 97.1 FM
 • Noord-Limburg 90.9 FM
 • Zuid-Limburg 103.9 FM
 • Terschelling 89.9 FM
 • Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Arnhem, Den Haag, Hoorn 96.5 FM
 • Rotterdam 97.1 FM
 • Serious Request op tv

  Wil je graag een beeld krijgen van wat er zich dadelijk bij Serious Request 2017 in Apeldoorn gaat afspelen? Dan kun je zelfs de uitzendingen live meekijken! Serious Request wordt namelijk ook uitgezonden via de NPO. Zo kun je er toch nog een beetje bij zijn en Serious Request op tv blijven volgen.

  Wil jij Serious Request zowel op de tv als op de radio volgen en heb jij nog geen tv-abonnement? Bestel dan Digitenne en kijk voor een vaste lage prijs televisie.

  Ga naar de Digitenne bestelpagina

  Serious Request tussenstand en Serious Request opbrengst

  Het uiteindelijk doel van dit evenement is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Zo was de totale opbrengst van Serious Request in 2016 maar liefst €8.744.131,- ! De organisatoren waren hier ontzettend blij mee en hopen met Serious Request 2017 deze opbrengst zelfs te overtreffen. Gedurende de 6 dagen worden luisteraars met verschillende tussenstanden op de hoogte gebracht van de binnenkomende donaties. Iedere tussenstand is het dan ook weer spannend hoeveel geld er is opgehaald. Daarnaast ontstaan spontane inzamelingsacties door vrijwilligers die de meest ludieke acties bedenken.

  Wil jij ook je steentje bijdragen?

  Bedenk dan nu alvast hoe je wilt bijdragen aan de Serious Request opbrengst van 2017 of sluit je aan bij acties die al door andere vrijwilligers zijn opgezet. Zo kun je in Loon op Zand een lampionnenoptocht georganiseerd en kun je vanuit Emmen meefietsen naar Serious Request in Apeldoorn. We zien je vanaf 18 december op het Marktplein in Apeldoorn!

  Serious Request 2018

  Ieder jaar strijden verschillende steden om het glazen huis naar hun stad te halen. Voor Serious Request 2018 is dit niet anders. Er gaan geruchten over Zaltbommel, Hilversum en ga zo nog maar even door. Waar Serious Request 2018 gaat plaatsvinden wordt aan het einde van de periode van 2017 bekend gemaakt. Extra spannend dus!

Ook leuk om te lezen