Waarschijnlijk is het je al opgevallen: SBS6 is vernieuwd. En dat was nodig want de kijkcijfers van veel SBS6 programma’s vielen al tijden tegen. De zender begint met een nieuwe uitstraling, een nieuwe kleur en een nieuw team van presentatoren die het geheel naar een hoger niveau gaan tillen. Wat verandert er allemaal bij de zender? Wat verandert er allemaal in de tv-gids? En welke nieuwe presentatoren worden aangetrokken? In deze blog lees je alles over het vernieuwde SBS6!

Waarom wordt SBS6 vernieuwd?

SBS Broadcasting bestaat uit SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. John de Mol was al deels eigenaar maar wilde complete zeggenschap over de zenders. In 2017 heeft De Mol het resterende deel van SBS Broadcasting gekocht van het Finse mediabedrijf Sanoma. Voor SBS6 staan de grootste veranderingen op het programma; de Mol wil er namelijk naar eigen zeggen “een familiezender van maken”. Hij geeft de zender 2 tot 3 jaar de tijd om te groeien en een succes te worden.


Welke BN’ers zien we terug op SBS6?

Het arsenaal aan top presentatoren dat John de Mol mee trekt naar het nieuwe SBS6 is veel besproken. Onder andere Wendy van Dijk, Jandino Asporaat en Winston Gerschtanowitz stappen van RTL over naar SBS. Daarnaast gaan natuurlijk zus Linda de Mol en zoon Johnny de Mol mee. Linda en Johnny, beide kijkcijferkanonnen, hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze John zouden helpen als het nodig was.


Welke bestaande programma’s gaan naar SBS6?

Naast veel presentatoren neemt John de Mol ook veel bestaande programma’s mee naar het nieuwe SBS6. Een van deze programma’s is The Voice of Holland, bedacht door John de Mol en Roel van Velzen. Deze talentenjacht wordt sinds 2010 elk jaar uitgezonden en is een ware hit in tv-land met gemiddeld 2 tot 3 miljoen kijkers per aflevering (per seizoen)! Dat dit format mee gaat naar het nieuwe SBS was al duidelijk. Echter zijn er ook veel programma’s waar De Mol en RTL het nog niet helemaal over eens zijn. Het zou gaan om programma’s als Miljoenenjacht, Linda’s Zomerweek en Ik hou van Holland. Stuk voor stuk kijkcijferkanonnen en voor RTL dus geen goed nieuws als deze mee naar SBS6 verhuizen!

Nieuwe SBS6 programma’s

Naast bestaande formats vult SBS6 de tv-gids ook met nieuwe programma’s. Zo zijn de programma’s Dance Sing met onder andere Gordon en 6 Inside met Jan Versteegh en Albert Verlinde spiksplinternieuw en al van start gegaan. Dance Sing moet dé nieuwe talentenjacht worden waarin kandidaten niet alleen op topniveau moeten kunnen zingen maar ook dansen. Het programma 6 Inside wordt een dagelijkse show/nieuws talkshow. Je zou kunnen zeggen dat dit de tegenhanger van RTL Boulevard gaat worden.

Benieuwd welke programma’s er nog meer op SBS6 te vinden zijn? Of op andere zenders? Bekijk hier de tv-gids

Het nieuwe SBS6 kijken

Ben jij enthousiast geworden over deze nieuwe SBS6 programma’s? Je kijkt SBS6 in HD met het vernieuwde Digitenne. Heb je nog geen Digitenne? Kijk dan op onze bestelpagina. Heb je wel al Digitenne maar ontvang je SBS6 nog niet in HD? Dan moet je misschien je kastje omruilen. Kijk op onze website hoe je je ontvanger omruilt.