Oudejaarsconference-2018

De tijd vliegt voorbij want het het einde van 2018 is alweer bijna in zicht. Dit betekent dat oud en nieuw er weer aan komt en het jaar afgesloten kan worden met de oudejaarsconference! Deze wordt traditiegetrouw door menig Nederlander bekeken. Maar hoe is de oudejaarsconference eigenlijk ontstaan? En nog belangrijker...wie doen de oudejaarsconference 2018? In deze blog blikken we terug op het verleden van de oudejaarsconferences en kijken we vooruit naar wat de oudejaarsconference van 2018 voor ons in petto heeft.

Happy New Year!

Gelijk al inlezen over jouw favo conference? Ga dan gelijk naar:

Wat is de oudejaarsconference?

Welke cabaretiers doen de oudejaarsconference van 2018?

Conference Marc-Marie Huijbregts

Conference Guido Weijers

Wat is er op tv met oudejaarsavond 2018

Oudejaarsconference 2019

Oudejaarsconference gemist?

Oudejaarsconference in HD kijken?


Wat is de oudejaarsconference?

Tijdens de oudejaarsconference kijkt een bekende Nederlandse cabaretier of cabaretiere terug op het jaar met grapjes en liedjes. De eerste officiële oudejaarsconference stamt al uit 1954. Deze werd op de radio uitgezonden en ging om 21:00 uur stipt van start. Dat jaar blikte Wim Kan terug op dat jaar en maakte hij van de eerste moderne oudejaarsconference een groot succes. In deze jaren werd de televisie geïntroduceerd en logischerwijs verplaatste de oudejaarsconference zich dan vanaf 1969 van de radio naar de televisie. Cabaretiers als Seth Gaaikema en Freek de Jonge namen het stokje van Wim Kan over en bouwden het concept van de oudejaarsconference uit tot wat het nu is: een oer-Nederlandse traditie die ieder jaar eer aan wordt gedaan.


Welke cabaretiers doen de oudejaarsconference van 2018?

Het moment dat de cabaretier bekend wordt gemaakt die de oudejaarsconference gaat doen is altijd weer even spannend! Voor de cabaretier is dit enorm eervol en sommige cabaretiers, waaronder Youp van ‘T Hek en Freek de Jonge, hebben zelfs al minstens 8 keer mogen optreden tijdens de oudejaarsconference! Zij passeren even dit jaar, dus wie wordt het dan in 2018? *Tromgeroffel.* Dat is… Marc-Marie Huijbregts. De conference wordt uitgezonden op 31 december op NPO 1 (BNN-VARA). Maar dat is nog niet alles! Naast een conference op NPO 1 is er ook altijd een oudejaarsconference op RTL4! Dit jaar heeft Guido Weijers wederom de eer om het publiek aan het lachen te mogen maken op die zender op 31 december.


Oudejaarsconference met Marc-Marie Huijbregts

Dit jaar is de eer aan Marc-Marie Huijbrechts om op de planken te gaan staan en straks op onze beeldbuis te verschijnen, met zijn voorstelling ‘Onderweg naar Morgen’. Dit zijn spannende tijden voor Huijbrechts want het is de eerste keer dat hij de oudejaarsconference doet en zich dus bij de grote namen als Youp Van ‘T Hek, Wim Kan, Dolf Jansen en Claudia de Breij mag gaan voegen. Wij kunnen dan ook niet wachten om meer van deze cabaretier te horen die bekend staat om zijn zijpaadjes, wonderbaarlijke observaties en verrassende wendingen. Kijk jij ook naar Marc-Marie op de 31e?


Oudejaars conference met Guido Weijers

RTL wilde afgelopen jaren een alternatief op de buis bieden en schoof Guido Weijers naar voren om het publiek van “filosofische, intelligente, maar ook met de botte bijl” grappen te voorzien waar Weijers om bekend staat. Deze cabaretier is inmiddels bij ieder publiek bekend en draait al flink wat jaren mee. Sinds 2001 doet deze komiek zalen als Het Oude Luxor en De Kleine Komedie aan, maar draait zijn hand ook niet om voor het grote publiek op festivals als Lowlands. Met programma’s als Barend en Van Dorp vergaarde Guido Weijers op grote schaal naamsbekendheid en is inmiddels niet meer weg te denken uit het oudejaarsconference repertoire van RTL. We zijn benieuwd waar hij zijn publiek dit jaar mee gaat verrassen, jij ook?


Nog geen tv-abonnement in huis? Bekijk dan de oudejaarsconference 2018 via Digitenne voor een vaste lage prijs!

Ga naar de Digitenne bestelpagina

Wat is er op tv met oudejaarsavond 2018

Door de jaren heen heeft de oudejaars conference er wat concurrenten op eindejaarsavond bij gehad. Zo scoort de klok van de NPO altijd heel goed onder het Nederlandse publiek en zijn er altijd verschillende concerten of festiviteiten die het goed doen. Desondanks steekt de oudejaarsconference er ieder jaar met kop en schouder bovenuit. Kijk je toch liever wat anders met oudjaar? Hou dan onze tv-gidsin de gaten want daar vind je de hele programmering van 31 december én de rest van het jaar!


Oudejaarsconference 2019

Ben je nu al benieuwd naar wie de oudejaars conferences volgend jaar in 2018 zullen doen? Wacht dan nog heel even af, deze invulling zal in het nieuwe jaar snel bekend worden.

Oudejaarsconference 2018 gemist?

Nu kan het zijn dat je dit jaar met de traditie moet breken en niet de oudejaarsconference van 2017 kunt zien. Dus heb je de oudejaarsconference 2019 gemist? Geen nood, want in het nieuwe jaar zullen er zich verschillende kansen voordoen om alsnog beide programma’s te bekijken.

Ook leuk om te lezen: