Oudejaars conference 2017

Het einde van 2016 is alweer bijna in zicht. Dit betekent dat het jaar afgesloten kan worden met de oudejaarsconference! Deze conference wordt traditiegetrouw door menig Nederlander bekeken. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? En nog belangrijker...wie doet de oudejaarsconference 2017? In deze blog blikken we terug op het verleden van de oudejaarsconferences en kijken we vooruit naar wat de Oudejaarsconference 2017 voor ons in petto heeft.

Happy New Year!

Gelijk al inlezen over jouw favo conference? Ga dan gelijk naar:
Wat is de oudejaars conference?
Wat is er op tv met oudejaarsavond 2017
Conference Youp van 't Hek
Conference Guido Weijers
Oudejaars conference 2018
Oudejaars conference gemist?

Wat is de oudejaars conference?

De eerste officiële oudejaarsconference stamt al uit 1954. Deze werd op de radio uitgezonden en ging om 21:00u stipt van start. Wim Kan, een bekende cabaretier die destijds tot de grote drie van Nederland naast Wim Sonneveld en Toon Hermans behoorde, stak van wal en blikte met behulp van liederen en grappen terug op het jaar. Dit maakte van de eerste moderne oudejaarsconference een groot succes. In deze jaren werd de televisie geïntroduceerd en logischerwijs verplaatste de oudejaarsconference zich dan vanaf 1969 van de radio naar de televisie. Cabaretiers als Seth Gaaikema en Freek de Jonge namen het stokje van Wim Kan over en bouwden het concept van de oudejaarsconference uit tot wat het nu is: een oer-Nederlandse traditie die ieder jaar eer aan wordt gedaan.


Wat is er op tv met oudejaarsavond 2017

Door de jaren heen heeft de oudejaars conference er wat concurrenten op eindejaarsavond bij gehad. Zo is de klok op de NPO een programma met hoge kijkcijfers en scoort een concert van een grootheid als Queen erg goed. Desondanks steekt de oudejaars conference er ieder jaar met kop en schouder bovenuit. En ook dit jaar ziet het ernaar uit dat de leukste tv op oudejaarsavond de oudejaars conference zal zijn. Afgelopen jaar had Claudia de Breij de eer om de oudejaars conference 2016 te mogen doen als eerste vrouw ooit in de geschiedenis van de moderne conferences. Nu was dit al bijzonder, maar zal de conference voor 2017 door twee grootheden uit het cabaret gedaan worden, namelijk door Youp van ‘t Hek en Guido Weijers. Nu is het lastig om te kiezen en om je te helpen hebben we hieronder wat informatie verzameld zodat jij weet naar welke oudejaars conference je wilt kijken.


Nog geen tv-abonnement in huis? Bekijk dan de oudejaarsconference 2017 via Digitenne voor een vaste lage prijs!

Ga naar de Digitenne bestelpagina

Oudejaars conference met Youp van ‘t Hek

Het was even spannend of Youp van ‘t Hek zijn acte de présence kon geven bij de oudejaars conference 2017. Van ‘t Hek kampte met verschillende gezondheidsproblemen en was lange tijd herstellende van een zware hartoperatie, maar heeft inmiddels zijn column bij de NRC hervat en staat ook alweer op de planken. Het is voor deze komediant in hart en nieren niet de eerste keer dat hij de Oudejaarsconference gaat doen. Maar liefst 9 keer is de eer ten deel van meneer Van ‘t Hek gevallen, dus dat belooft wat, want waarmee zal zijn publiek nu worden verrast? Denk aan “Flappie” of aan “Rijbewijs” en je hebt scherp op de radar wat voor soort grappen we mogen verwachten op Nederland 3.


Oudejaars conference met Guido Weijers

RTL wilde afgelopen jaren een alternatief op de buis bieden en schoof Guido Weijers naar voren om het publiek van “filosofische, intelligente, maar ook met de botte bijl” grappen te voorzien waar Weijers om bekend staat. Deze cabaretier is inmiddels bij ieder publiek bekend en draait al flink wat jaren mee. Sinds 2001 doet deze komiek zalen als Het Oude Luxor en De Kleine Komedie aan, maar draait zijn hand ook niet om voor het grote publiek op festivals als Lowlands. Met programma’s als Barend en Van Dorp vergaarde Guido Weijers op grote schaal naamsbekendheid en is inmiddels niet meer weg te denken uit het oudejaars conference repertoire van RTL.


Oudejaars conference 2018

Ben je nu al benieuwd naar wie de oudejaars conferences volgend jaar in 2018 zullen doen? Wacht dan nog heel even af, deze invulling zal in het nieuwe jaar snel bekend worden.

Oudejaars conference 2017 gemist?

Nu kan het zijn dat je dit jaar met de traditie moet breken en niet de oudejaarsconference van 2017 kunt zien. Dus heb je de oudejaars conference 2017 gemist? Geen nood, want in het nieuwe jaar zullen er zich verschillende kansen voordoen om alsnog beide programma’s te bekijken.

Alvast veel kijkplezier toegewenst!


Wist jij dat Digitenne niet alleen handig is om de oudejaars conference meete bekijken, maar ook handig mee te nemen is naar het vakantiehuisje of de camping? Nee? Lees dan snel meer over hoe Digitenne overal kunt gebruiken!

Ook leuk om te lezen: