Gelukkig zit het nieuwe televisieseizoen van 2018 helemaal vol met nieuwe tv-programma’s! We kunnen ons vergapen aan mooie reisbestemmingen in Door het hart van China, inspiratie en doorzettingsvermogen opdoen voor onze goede voornemens met Vandaag over een jaar en we wanen ons in onze kindertijd met de Taarten van Abel. Lees hier welke nieuwe tv-programma’s je nog meer kunt verwachten of welke tvprogramma's tijdens het paasweekend op tv zijn.

Door het hart van China

Vanaf zondag 14 januari 2018 om 20.20 uur op NPO 2.
Fotograaf en presentator Ruben Terlou reist in zeven afleveringen van het uiterste Noorden naar het meest zuidelijke punt van China. Hij neemt je mee vanaf de Chinees-Russische grens naar de tropische kustlijn in Macau. In elke aflevering ontdek je een ander deel van China waarin de gewone Chinees centraal staat. Ga jij met hem mee op reis door China?


tims^ tent: maar dan in een bungalow

Vanaf zondag 28 januari om 22:30 op NPO 3
Tim den Besten ontving eerder al aanstormende talenten op een camping. Dit tv-seizoen vraagt hij bijzondere mensen het hemd van het lijf in een bungalow. De eerste gasten die hij welkom heet zijn: Maarten Heijmans (33, acteur), Naaz (19, zangeres) en Nina Pierson (32, oprichter van SLA). Kijk naar veelzijdige ontmoetingen waarin alle emoties komen boven drijven.


Taarten van Abel

Vanaf zondag 14 januari om 10:20 uur op NPO 3.
De sympathieke Abel (Siemon de Jong) komt voor de vijftiende keer terug dit televisieseizoen en maakt graag samen met kinderen hun zelf bedachte taarten. Natuurlijk bespreken ze voor wie de taart is en waarom ze deze taart maken. Tijdens het taarten bakken komen zo de eerlijkste en bijzonderste verhalen naar boven.


Time to dance

Vanaf april 2018 op RTL 4.
Kon je geen genoeg krijgen van Dance Dance Dance? Dit nieuwe tv programma van RTL 4 is de waardige opvolger en vraagt om indrukwekkende en fenomenale dansacts. Er is veel keuzevrijheid qua dansstijl, maar alleen de allerbesten zullen doorgaan naar de studioshows. De kandidaten nemen het tegen elkaar op, solo, in duo’s of in groepsvorm. Jamai Loman en Chantal Janzen presenteren dit tv-programma en Dan Karaty vervult de rol als hoofd van de jury.


InSync - Dance as one

In het najaar 2018 op SBS6.
SBS komt met een nieuw concept: een tv-programma als combinatie tussen danswedstrijd en realitysoap. Alles draait om de strijd wie het beste synchroon kan dansen. Verschillende duo’s met elk hun eigen dansstijl nemen het tegen elkaar op. Waarom dit tv-programma anders is dan andere talentenjachten? De kandidaten worden ook achter de schermen gevolgd zodat je niks mist van de strijd. Dat is wat we met live tv kijken bedoelen.


Gone

Maandag 8 januari 2018 om 20:30 uur op Net5.
Deze spannende Amerikaanse serie komt voor het eerst in Nederland op tv. In Gone zie je hoe FBI agent Frank Novak het meisje Kick bevrijdde uit haar ontvoering. Ze begon daarna met trainen en vechtsport om nooit meer slachtoffer te hoeven zijn. Nu, jaren later, wordt ze door Novak uitgenodigd om zich bij zijn team aan te sluiten. Hier voelt ze dat ze helemaal op haar plaats is.


Vandaag over een jaar

Vanaf het voorjaar op het Belgische één.
Ben je dit jaar gestart met goede voornemens? Dit nieuwe tv-programma van Cath Luyten zou je kunnen stimuleren om het dit jaar wél vol te houden (en deze tv-programma’s ook). Gewone Vlamingen schuiven bij haar aan om te vertellen of ze hun bijzondere belofte in 2017 hebben waargemaakt. Laat je inspireren door hun doelen zoals het beklimmen van de Mount Ventoux of het adopteren van een kindje.


Op de man af

Vanaf woensdag 3 januari om 20:40 uur op het Belgische één.
Elke week een sportieve uitdaging aangaan met een bekende man. Dit is wat Saartje Vandendriessche laat zien in het nieuwe tv programma Op de man af. Avontuurlijke sporten worden beoefend: Saartje klautert op de hoogste klimmuur van de wereld en duikt in het ijzige water van Groenland. Sportpsychologe Els Snauwaert en Olympisch Kampioene Sprint Hanna Mariën staan haar bij in deze uitdaging.


Genoeg leuke tv-programma’s in 2018! Wil je weten wat je nog meer live op tv kunt kijken? Bekijk het in onze tv-gids