Tour de France live 2017: beleef het op je tv buiten of op de camping

Van 1 juli tot 23 juli kun je weer genieten van de Tour de France. De 104de editie van de tour gaat van start in Düsseldorf. Ook dit jaar is Chris Froome weer goed in vorm. Welke renners kunnen de Brit nog van zijn 4de tourzege afhouden? Hier alvast een vooruitblik om de komende Ronde van Frankrijk die je met Digitenne altijd en overal kunt bekijken! Ideaal voor jouw sportzomer: tv voor buiten in de tuin,op de camping of op de boot.

In deze blog-rubriek “Beleef je sportzomer met Digitenne”, blikken wij alvast vooruit op de komende grote sportevenementen deze zomer. Deze editie: de Tour de France. Van 1 juli - 23 juli.

Tour de France 2017 programma's Tijd Zender
Verslag van de Etappe Dagelijks rond het middaguur NPO1
NOS Tourjournaal 19.30u NPO1
NOS De Avondetappe
met Dione de Graaff en Herman van der Zandt.
21.20u NPO1

Deze Tour de France is de “biggest Challenge of my career”

In alle jaren dat favoriet Chris Froome in het geel eindigde, pakte hij ook de overwinning tijdens de Dauphiné, de belangrijkste voorbereidende ronde voor de Tour de France. Volgens touretappe.nl zijn de belangrijkste kanshebbers Richie Porte, Alberto Contador en Romain Bardet. Concurrent Porte, reed in 2012 en 2013 in het winnende Sky team, waar Froome ook dit jaar voor rijdt. Kan zijn kennis van het Sky team in zijn voordeel werken, nu Porte als BMC kopman tegenover Froome in het zadel zit? Zelf noemt Froome de route van dit jaar in een interview met The Guardian: “The biggest challenge of my career”.

Ervaring in De Tour: pré of valkuil?

Ook Contador is dit seizoen fit en klaar voor een tourzege. De Spanjaard won in zijn carrière twee keer eerder de Tour de France. Ook de Giro d’Italia & de Vuelta heeft hij al tweemaal aan zijn prijzenkast toe mogen voegen. Ondanks zijn topvorm heeft Contador dit wielerseizoen slechts tweede prijzen in de wacht weten te slepen. Spaart hij zijn krachten? Contadors rechterhand, onze eigen Bauke Mollema, heeft dit jaar al de Giro in de benen. Desondanks verklaarde Contador dat door hun nauwe samenwerking “de rol van Mollema cruciaal kan worden” in de Tour de France special van NUsport. De fransman Bardet is met zijn 26 jaar de jongste concurrent van Froome. Té onervaren? Of juist gevaarlijk? Omdat we ervan uit kunnen gaan dat hij nog elk jaar beter wordt.

Extra gevaar op de loer voor Froome

Naast deze 3 concurrenten zijn er ook vele outsiders. Dit zijn ook zeker potentiële kanshebbers op de zege die niet vergeten mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan Nairo Quintana, die het Tom Dumoulin flink lastig maakte in zijn strijd naar de overwinning afgelopen Giro. Quintana rijdt echter beide grote rondes: heeft hij nog genoeg kracht in de benen voor de Ronde van Frankrijk? Ook Fabio Aru, Ion Izagirre, Jakob Fuglsang zijn renners die nog wel eens kunnen verrassen deze zomer.

Het belooft een spannende en mooie Tour de worden. Wil je geen moment missen van deze sportzomer? Met Digitenne kijk je de Tour de France waar je maar wilt. Op je terras, in de tuin of op de camping.


Bekijk de mogelijkheden van KPN Digitenne.

Ook leuk om te lezen: