Een vast terugkerend programma waar menig Nederlander maar al te graag voor thuis blijft: Boer Zoekt Vrouw! Dit jaar wordt alweer het tiende seizoen uitgezonden en het belooft een echt klapper te worden. Een recordaantal van maar liefst 635 boeren meldden zich aan om via dit programma hun ware liefde te vinden.


Zeven boeren en drie boerinnen werden hieruit geselecteerd. Op 13 mei zijn ze in een eerste aflevering geïntroduceerd door Boer Zoekt Vrouw presentatrice Yvon Jaspers. Natuurlijk zetten we ze hieronder nog even voor je op een rijtje. Meet the boer(inn)en!


Voorstelrondje boeren en boerinnen BZV 2018:

Saskia (53): biologische geitenhoudster

Deze leuke boerin komt uit de provincie Utrecht en zoekt iemand om leuke dingen mee te doen en op vakantie mee te gaan. Ze wil eigenlijk gewoon iemand bij wie ze zich thuis kan voelen en bij wie ze zichzelf kan zijn. Op de vraag ‘Wat krijg je partner als hij een relatie met jou begint?’ antwoord ze goedlachs ‘Mij!’. Deze vrolijke boerin is voor veel dingen in en laat zich graag verrassen. Wij vinden haar nu al sympathiek!

Wim (28): akkerbouwer

Deze nog jonge boer heeft zich gevestigd in Flevoland en zoekt een maatje om zijn leven mee te delen. Wat hij de mooiste plek van zijn bedrijf vindt? De schuur en dan vooral als deze helemaal vol staat met kisten. Daar staat hij vaak bovenop terwijl hij uitkijkt over zijn hele oogst. Wij zeggen: een boer in hart en nieren. Zal hij zijn ware liefde vinden?

Remco (28): biologische melkveehouder

Deze gezellige boer uit Friesland zoekt iemand die zijn leven nóg gezelliger kan maken. Hij wil het liefst samen met zijn toekomstige liefde de hort op om samen leuke dingen te doen. De toekomstige vriendin moet ook vooral in zijn hechte vriendengroep passen want zijn vrienden nemen hun vriendin ook altijd mee. Wat hij voor de dame in kwestie kan betekenen? Hij kan zeker romantisch zijn, maar wel met mate.

Rudie (33): melkveehouder

Deze Groningse boer moet nog een beetje uit zijn schulp kruipen. Hij heeft nog nooit eerder een relatie gehad maar verwacht dat “het samen met iemand leuker is dan alleen”. Toch heeft hij ook een wilde kant met grootse toekomstplannen. Op de vraag wat hij zou doen met één miljoen euro? “Ik heb hier in huis nog één kamer over, daar kan precies een jacuzzi in!” Welke vrouw komt hem vergezellen?

Jaap (49): bloemenkweker

In Noord-Holland kun je boer Jaap vinden. Koken ziet hij als zijn sterkste punt in het huishouden. Een pluspunt want dit is een garantie op romantische etentjes, toch? Dit zorgzame type ziet zijn ideale vrouw al helemaal voor zich: “liefdevol, gezellig en iemand waarmee hij kan sparren (...) Ik help graag mensen dus ik hoop dat een vrouw haar hart bij me wil uitstorten”. Wie meldt zich aan voor deze zachtaardige bloemenkweker?

Steffi (27): hengstenfokster

Deze Noord-Brabantse krullenbol is op zoek naar iemand die een beetje weerstand kan bieden “Als ‘ie maar humor heeft en een man met ballen is”. Ze heeft snel haar mening klaar en vindt het fijn als iemand dat zelf ook heeft en als hij daarnaast niet te rustig is. De mooiste plek van haar bedrijf vindt ze de loopstal, zeker als er merries met veulens staan. Welke man is stoer genoeg om tegen Steffi op te boksen?

Michelle (29): champignonkweekster

De volgende Noord-Brabantse schone is Michelle, een boerin die absoluut niet van koken houdt. Maar als er mensen komen eten, maakt ze er toch het beste van. Op het menu staat dan haar heerlijke tagliatelle met salade. Zouden hier ook haar eigen champignons in zitten? Ze zoekt vooral iemand die lief is voor haar. Ze geeft zelf namelijk ook een heleboel liefde en zorgzaamheid terug. Ja, liefde is geven en nemen.

Jan (61): melkveehouder

Onze boer Jan is best een attente man, aldus meneer zelf. Hij geeft zich niet gauw, maar als er zich eenmaal geeft… Dat zit dus wel goed! Het mooiste wat hij ooit heeft gekocht was een mooi overhemd - toen hij in de twintig was! Je merkt dat het een man is die van kleine dingen houdt. Een lieve, warme, eerlijke vrouw die ook van de kleine dingen in het leven kan genieten is de perfecte match voor deze Noord-Hollandse boer.

Wilfred (43): biologische melkveehouder

Wilfred weet wel waar hij naar op zoek is. “Ik zoek een sportieve vrouw met een beetje pit.” Deze boer uit Gelderland vind het leuk om samen op pad te gaan en romantische dingen te doen. Zijn toekomstige vrouw mag ook best haar eigen dingen hebben. Bovendien moet ze vooral niet de hele dag achter hem aan zitten zeuren, want daar wordt hij niet zo gelukkig van.

Marnix (39): vleesveehouder en ponyfokker

Marnix is geen man van veel woorden. Als je vraagt wat hij zoekt in een vrouw is het antwoord enkel: “Een maatje.” Toch vertelt hij later wel iets meer over zijn kleine hartje. Hij wil het graag een vrouw naar de zin maken op zijn eigen manier. Ze moet niet verwachten dat hij iedere week met een bos bloemen thuis komt, maar elke dag een vers kopje koffie is ook een zegen, toch? Welke vrouw prikt er door zijn schild heen en laat ons zijn zachte kant zien?

In september 2018 gaan de vijf boeren en boerinnen met de meeste brieven door in hun zoektocht naar ware liefde. Wie de Boer Zoekt Vrouw kandidaten zijn? Dat is nog even spannend! Je kunt geen brief meer insturen om met deze boeren of boerinnen kennis te maken. In het najaar wordt bekend gemaakt welke boeren en boerinnen mogen gaan daten en welke kandidaten hun slag mogen slaan. Dan gaat het seizoen van start en voor je het weet zijn de eerste Boer Zoekt vrouw baby’s op komst.

Wil je niets van Boer Zoekt Vrouw 2018 missen?

Kijk dan met Digitenne vanaf september 2018 elke zondag naar NPO 1 KRO-NCRV. Met onze tv-gids houd je eenvoudig de programmering in de gaten.