Tv-kijken op je laptop met Digitenne: de checklist

Tv-kijken op je laptop checklist: Digitenne onthult

Vind jij een televisie ook maar een groot onding en heb je daarom je beeldbuis de deur uit gebonjourd? Maar wil je alsnog je programma’s blijven kijken? Of ben je veel onderweg en ben je niet vaak bij een televisie in de buurt? Dan is Digitenne de oplossing voor jou! Digitenne kun je namelijk niet alleen aansluiten op een televisie maar kun je ook gebruiken om tv te kijken via de laptop (of de macbook).

Bestel nu


De 3 checks om tv te kijken op je laptop

Als je jouw Digitenne abonnement afsluit krijg je een pakket thuisgestuurd met onder andere een antenne. Helaas kun je deze niet gebruiken op je laptop omdat deze niet dezelfde aansluitingen heeft. Om jouw wensen toch tegemoet te komen, is Digitenne een samenwerking met Elgato aangegaan zodat jij plug and play Digitenne kunt kijken. Fantastisch toch!

Maar hoe gaat dit in zijn werk en wat heb je ervoor nodig? Lees snel verder voor de checklist Digitenne tv op je laptop!.

Tv-kijken op je laptop check #1: het Elgato EyeTV one pakket

Dit pakket kun je heel gemakkelijk online aanschaffen bij Bol.com. In het Elgato EyeTV one pakket zit een antenne om het Digitenne signaal te ontvangen, een USB-stick die je in je laptop steekt, een ingebouwde CI+module om de Digitenne Smartcard in te steken en software die je op jouw laptop kunt installeren om het Digitenne signaal naar televisiebeeld om te zetten. Dit pakket schaf je eenmalig aan en werkt overal in Nederland. Mocht je gelijk een videorecorder willen hebben om jouw favoriete serie op te nemen, dan kun je het beste het uitgebreidere Elgato EyeTV one pakket kopen.


Tv-kijken op je laptop check #2: een Laptop

Nadat je het Elgato pakket besteld hebt, kun je checken of jouw laptop in ieder geval op Windows 7 of Mac OSX of hoger draait. Niet? Dan moet je even jouw software upgraden en daarna kan het installeren van Elgato beginnen. Je bent weer helemaal bij!


Tv-kijken op je laptop check #3: een Digitenne abonnement

Last but not least: sluit een Digitenne abonnement af en zorg dat je een mini Smartcard ontvangt van de klantenservice. Deze kun je gratis ontvangen door te bellen naar 0800-0575 (gratis klantenservice KPN).

Bestel nu Digitenne!

Zo...alles van deze checklist afgestreept? Dan is het een kwestie van aansluiten, de Elgato software installeren en met Digitenne tv-kijken op je laptop. Veel kijkplezier!

Uiteraard kan je met deze hack ook tv kijken op de computer!

Ook leuk om te lezen: