10 tv-programma’s die je helpen bij je goede voornemens in 2018

Goede voornemens, we maken ze elk jaar weer maar halverwege het nieuwe jaar komen we toch weer tot de conclusie dat we er niks van hebben gebakken. Maak je het jezelf te moeilijk en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Deze 10 tv programma’s helpen je zeker weten bij het behalen van jouw goede voornemens.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?

  1. Gezond eten
  2. Meer bewegen
  3. Huis opknappen
  4. Kamperen in eigen land
  5. Lief zijn voor een ander
  6. Minder geld uitgeven
  7. Meer van de wereld zien
  8. Conflicten rechtzetten
  9. Een partner vinden
  10. Meer voetbal kijken


Goede voornemen #1: Gezond eten

De meest populaire uitspraak van januari: "ik ga nu echt gezond eten", is makkelijker gezegd dan gedaan. Want tover jij maar eens elke avond een nieuwe gezonde maaltijd uit je mouw. Als jij als een ware koos inspiratieloos dag in dag uit een karige salade in elkaar flanst is '24Kitchen' echt iets voor jou. Deze zender richt zich elke minuut van de dag (ja echt!) op alles wat met eten te maken heeft. Succes gegarandeerd bij het volgende kerstdiner waar jij zal schitteren als een echte gezonde chef.


Goede voornemen #2: Meer bewegen

We zien hem elk jaar bovenaan staan in elk goede voornemens top 10 lijst: meer bewegen in het nieuwe jaar. Maar brrrr…. de wintermaanden zijn donker, nat en koud en nodigen niet bepaald uit voor een wandeling of een lange fietstocht. Maar wie zegt dat je deur uit moet? Als je elke werkdag om 9.15 ‘Nederland in Beweging’ op NPO1 aanzet kun je in slechts 15 minuten thuis oefeningen doen. Hiermee zit je al op de helft van je dagelijkse beweegnorm van 30 minuten!


Goede voornemen #3: Je huis opknappen

De keukenkastjes sluiten niet meer, de witte muren doen je denken aan een ziekenhuis en die bank van 10 jaar geleden laat precies zien waar je elke avond onderuitgezakt achter de tv hangt. Tijd voor verandering! Maar verandering is eng. Of je weet niet hoe het moet. Gelukkig weten de stylisten van vtwonen dit wel. In hun programma’s 'Weer verliefd op je huis', 'Zelf aan de slag' en 'Verbouwen of Verhuizen' op SBS6 zorgen zij voor de meest betoverende make-overs. Na een paar afleveringen ben jij een zelfbenoemd stylist en maak jij van jouw huis weer de mooiste plek op aarde.


Goede voornemen #4: Kamperen in eigen land

We vergeten vaak dat dichtbij huis ook veel van de natuur te ontdekken valt. Nederland is bij uitstek een top kampeerland dus trek er eens op uit! Als kamperen nog een ver van je bed show is, moet je zeker 'Kampeer TV' gaan kijken. In dit programma worden campings in binnen- en buitenland bezocht en leer je alles over deze vorm van ontspannen vakantie vieren. Ook tijdens het kamperen zelf kan je gerust tv blijven kijken. De tv-ontvanger van Digitenne werkt zonder coax kabel waardoor die echt overal met je mee naartoe reist. Kampeer TV is vanaf februari weer te zien op RTL4.


Goede voornemen #5: Lief zijn voor een ander

Het spreekwoord ‘wie goed doet, goed ontmoet’ wordt jouw lijfspreuk in 2018. Want, door lief te zijn voor een ander zul je ook meer liefde ontvangen. En van liefde wordt iedereen blij! Vind je het nog ongemakkelijk of weet je niet goed hoe dat moet? Love doctor Robert ten Brink helpt je uit de brand. In zijn liefdesprogramma ‘All you need is love’ lijmt hij gebroken harten, herenigt hij geliefden en maakt hij stille liefdes openbaar. Ook als je al lief bent voor een ander is dit programma sowieso heerlijk om met een dekentje en een kop warme thee bij weg te zwijmelen. Jouw goede voornemen zie je elke zondag op RTL4 om 20.00 op de buis.


Goede voornemen #6: Minder geld uitgeven

December is de gezelligste maar tevens ook de duurste maand van het jaar. Na alle Sinterklaas- en kerstinkopen en de ontelbare bezoeken aan de supermarkt voor het perfecte kerstdiner durf je bijna niet meer op je rekening te kijken. Tijd om te bezuinigen dus! Elke dinsdag om 21.30 bij RTL4 ga jij kijken hoeJohn Williams en Annemarie van Gaal gezinnen en huishoudens uit de schulden helpen in ‘Dubbeltje op zijn kant’. Met hun bespaartips en -tricks leer je binnen no-time hoe je ook met weinig geld prima rond kan komen. Kan je in 2019 aan nieuwe goede voornemens werken!


Goede voornemen #7: Meer van de wereld zien

Misschien heb je dit goede voornemen elk jaar en ga jij ook elk jaar op vakantie. Maar met bijna 200 landen op deze aarde raak je nooit uitgereisd. Hoe bepaal je welke landen je in 2018 gaat ontdekken? Met behulp van '3 op Reis' natuurlijk! In dit programma reizen vijf presentatoren de hele wereld over op zoek naar avontuurlijke, relaxte, feest overgoten, verrassende en bijzondere bestemmingen. Bekijk elke zondag om 19:50 op NPO3 een nieuwe aflevering. Gemist? Doordeweeks worden ook ‘s avonds herhalingen uitgezonden.


Goede voornemen #8: Conflicten rechtzetten

Iedereen heeft wel eens bonje met de buren, een familielid of een bedrijf. Om dan samen naar een oplossing te zoeken is fijn want onopgeloste conflicten kunnen voor veel stress en depressie zorgen. Heb je dit laatste en is jouw goede voornemen in 2018 oude conflicten oplossen? Dan raden wij zeker aan om ‘De Rijdende Rechter’ te kijken. In De Rijdende Rechter bij de NCRV worden conflicten van mensen voorgelegd aan rechter John Reid, die een bindende uitspraak doet. Het kan er vurig aan toe gaan, maar dat maakt het stiekem ook weer vermakelijk om naar te kijken.


Goede voornemen #9: Een geschikte partner vinden

Geen geluk gehad in de liefde dit jaar? Dan hebben we iets fantastisch om jouw goede voornemen om een partner te vinden tot werkelijkheid te maken. Want de datingshow 'De Bachelor' is weer op tv! Hierin gaat een begeerlijke, avontuurlijke en succesvolle vrijgezel op zoek naar de liefde van zijn leven. Doe er je voordeel mee en installeer jezelf elke dinsdag om 20.35 op NET5 voor de tv met pen en papier om de beste versiertrucs te noteren. Op naar een romantisch 2018!


Goede voornemen #10: Meer voetbal kijken

Het is best vervelend als je er altijd maar een beetje verloren bij staat als het gesprek in de kroeg voor zoveelste keer over die ene prachtige goal gaat. In 2018 niet meer! Jij gaat zorgen dat jij voortaan domineert als het over voetbal gaat. Neem dus een speciaal voetbalpakket, zoals Fox Sports Eredivisie. Zo kijk je 24/7 voetbal naar alle voetbalwedstrijden en mis je niks van jouw favoriete sport.Alle programma's in de tv-gids

Wil je weten welke programma's er nog meer op tv komen? Blijf up-to-date met de tv-gids.

Ook leuk om te lezen